Veelgestelde vragen

ALGEMEEN

Wanneer en waar wordt de Avondvierdaagse Vathorst georganiseerd?
In 2024 lopen we van dinsdag 4 juni tot en met vrijdag 7 juni. De routes zijn in (de directe omgeving van) Vathorst, vanaf de Wezeperberg.

Hoe laat is de start?
De deelnemers aan de 10 kilometer starten om 18.00 uur, de deelnemers aan de vijf kilometer starten daar meteen achteraan. Wij vragen deelnemers uiterlijk 17.45 uur aanwezig te zijn en individuele lopers en marsleiders van groepen nog iets eerder omdat die zich voor de start bij het startbureau moeten melden. Het startbureau is open vanaf 17.15 uur. De laatste avond starten de deelnemers aan de vijf kilometer om  half zeven, dit om de logistiek rond het gezamenlijk aankomen bij de intocht gemakkelijker te maken.

Waar is de intocht?
De intocht of ‘grand defilé’ is in het winkelcentrum Vathorst. Daar is het op vrijdagavond een gezellige boel. Daarom vragen we supporters lopend of op de fiets te komen; de ervaring leert dat de parkeerplaatsen bij het winkelcentrum snel vol zijn. Ook is het raadzaam op tijd te komen. Naar verwachting zullen de eerste lopers om 19:30 uur aankomen in het winkelcentrum. Na de intocht lopen de deelnemers vanuit het winkelcentrum weer terug naar de Brink, waar de echte finish is.

Hoe oud moet je zijn om mee te lopen?
Voor de 5 kilometer moet je in het jaar waarin we lopen zes jaar of ouder worden of minimaal in groep 3 van de basisschool zitten. Voor de 10 kilometer is dat minimaal acht of in groep 5 of hoger.

Mag ik alleen lopen?
Je mag ‘alleen’ lopen als je zestien jaar of ouder bent. Ben je jonger, loop dan met een volwassen begeleider.

Wat kost het om deel te nemen aan de avondvierdaagse?
Deelname kost 6,50 euro per persoon bij voorinschrijving en 8,50 euro bij inschrijving op de eerste dag. Het kan zijn dat als je via een groep deelneemt, dat de prijs iets hoger is omdat er bijvoorbeeld drinken voor onderweg in wordt meegerekend.

Hoe lang duurt een avond tijdens de avondvierdaagse?
De 5 kilometer duurt ongeveer een uur en een kwartier (beetje afhankelijk van hoe snel er wordt gelopen, het weer en dergelijke). De 10 kilometer duurt meestal ruim twee uur.

Wanneer krijg ik mijn medaille?
Individuele lopers kunnen hun medaille op de laatste avond al vóór de start bij het startbureau ophalen. De deelnemers bij de scholen krijgen hun medailles uitgereikt door de eigen groep, veelal pas na binnenkomst om zoveel mogelijk te voorkomen dat medailles zoekraken tijdens het feliciteren in het winkelcentrum.

ROUTE EN START
Waar wordt gelopen?
Tijdens de Avondvierdaagse Vathorst lopen we met de 10km een dag richting Holkerveen, een dag door Zevenhuizen en twee dagen in onze eigen wijk. De 5km blijft in het algemeen in Vathorst. De routes staan elders op de site gepubliceerd.

Waar starten de tochten van de avondvierdaagse?
De wandeltochten starten en eindigen bij de Wezeperberg, bij de Brink. Daar kunnen we gebruik maken van de fietsenstalling van de scholen en daar is ook voldoende parkeergelegenheid. Het startbureau is voor de ingang van De Kamers en deelnemers kunnen daar voor de start en na de finish gebruik maken van de toiletten.

Zijn de routes toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen?
Alle routes van de Avondvierdaagse Vathorst zijn zoals het er nu naar uitziet toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Als u overweegt met een rolstoel mee te doen vragen wij u voor de zekerheid voor inschrijving contact op te nemen met de organisatie om zeker te weten dat dit ook na eventuele last-minute wijzigingen nog het geval is!

INSCHRIJVEN
Vanaf wanneer kan ik mij inschrijven?
U kunt zich via voorinschrijving aanmelden met de inschrijfmodule op de website. Deze is vanaf circa april tot kort voor de eerste dag van de avondvierdaagse actief.

Waar kan ik mij op de dag zelf inschrijven?
Op de eerste dag kunt u zich ook nog inschrijven bij het startbureau. De kosten zijn dan iets hoger (8,50 euro i.p.v. 6,50 euro). Het startbureau is open vanaf 17.15 uur en zetten we neer bij de ingang van De Kamers.

Hoe werkt de groepsinschrijving op school?
Op de scholen zijn doorgaans commissies ingesteld die de zaken rond deelname aan de avondvierdaagse regelen. Als je op een school zit die meedoet zal je ongetwijfeld door je school benaderd worden om mee te doen. Scholen die ‘vast’ meedoen met de Avondvierdaagse Vathorst zijn: Atlantis, Dok12, Gondelier, St Joseph, Kontiki, de Marke, de Vuurvogel, het Zwaluwnest.

Ik heb de inschrijving via school gemist, wat nu?
De scholen kennen een eigen inschrijfprocedure en als je te laat bent kan je vaak niet meer via de schoolinschrijving meedoen. Je kan dan nog wel meedoen door je als individuele loper in te schrijven. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het aan/afmelden bij het startbureau (zodat wij kunnen zien dat je echt meegelopen hebt) en voor het ophalen van de medaille op de laatste avond (dat kan voor de start van de laatste avond). Vaak is het wel mogelijk met de eigen groep mee te lopen. Daarvoor vragen we contact op te nemen met de organisatie van de eigen school omdat die niet op de hoogte is van individuele inschrijvingen.

EXTREEM WEER
Hoe gaat de organisatie om met extreem weer?
Wij volgen de weersverwachting op de voet. Vanaf 36 uur voordat we lopen (bv voor de dinsdagavond is dat maandagochtend vroeg) kijken we of er weer wordt verwacht dat invloed kan hebben op een veilig verloop en als dat zo is of als we twijfelen, beoordelen we dat geregeld opnieuw en nemen zo nodig maatregelen. Bijvoorbeeld inkorten van de route, later starten of afgelasten. Daarbij gaan we van een veilige keuze uit en alles is erop gericht om te voorkomen dat we tijdens de avond zelf nog zouden moeten ingrijpen.

Hoe weet ik of er een wijziging is?
Wijzigingen publiceren we op de site, via socials en via contactpersonen bij de deelnemende scholen.

MEER INFORMATIE
Waar kan ik meer informatie verkrijgen?
Voor meer informatie kijk je verder rond en als het niet kan vinden stuur je een mailbericht naar info@avondvierdaagsevathorst.nl