Avondvierdaagse Vathorst

Welkom
U bevindt zich in: Welkom
Welkom

Welkom bij de Avondvierdaagse Vathorst, de avondvierdaagse van de jongste wijk van Amersfoort. In 2020 lopen wij van dinsdag 9 juni tot en met vrijdag 12 juni. Net als andere jaren is de start op de Brink (Wezeperberg) en starten de 10km en de 5km deelnemers om 18.00 uur. Behalve op de laatste avond: dan start de 10km gewoon om 18:00 uur en gaan de 5km-lopers een half uur later, namelijk om 18:30 uur.

2019 was ons tiende jaar en ging gepaard met gedonder en gebliksem. Gelukkig konden we, tussen de buien door en met aangepast programma, alle dagen lopen. In de tien jaar dat we nu lopen zijn we naar een forse groep gegroeid.

In ons eerste jaar 2010 hebben bijna 1250 geregistreerde deelnemers hun eigen wijk van een andere kant kunnen zien en dat bleek een enorm succes. Het rondje rotondes (die dan eens maar nooit weer...), de route binnendoor door Zielhorst en die buitenom langs Zevenhuizen bracht onze deelnemers op plekken waar ze veelal nog nooit lopend waren geweest - die ze op zijn hoogst vanaf de achterbank kenden.
In 2011 groeiden we naar meer dan 1900 deelnemers en wisten we door nog weer wat handiger organisatie de boel zelfs soepeler te laten verlopen. Ook hadden we de routes iets aangepast met een compleet nieuwe waardoor het ook voor de deelnemers nog meer genieten was. Sindsdien groeiden we tot de huidige ruim 2700 ingeschreven deelnemers.
 
Hier op de site kunt u de belangrijkste informatie over ons evenement vinden, zoals routes, informatie over start en finish en hoe u zich kunt inschrijven.  Als u iets mist, onduidelijk vindt of iets anders kwijt wilt stellen wij een mailtje bijzonder op prijs. Je kunt ons ook liken op Facebook.
 
 
Uitgelicht: de intocht
De intocht of het 'grand défilé' is op vrijdagavond vanaf 19:30 uur in het winkelcentrum aan de Cruqius. Dan komen alle deelnemers tegelijk binnen; dat is telkens een gezellige boel waar iedereen ruim de tijd voor uittrekt. Na de intocht lopen de deelnemers door naar De Brink voor de echte finish. Wij vragen bezoekers zoveel mogelijk te voet of per fiets te komen omdat het aantal parkeerplaatsen bij het winkelcentrum beperkt is. 
 
 
Avondvierdaagse Vathorst de komende jaren
De komende jaren is de Avondvierdaagse Vathorst gepland op de volgende dagen:
2020: 9 juni t/m 12 juni
2021: 8 juni t/m 11 juni
2022:?
Sponsoren
Gezocht

WIJ ZOEKEN

VRIJWILLIGERS



Bent u geïnteresseerd?
Klik dan hier voor meer informatie